A Hapkido olyan koreai önvédelmi rendszer, amely a támadások elhárításánál azok elvezetését, majd az ezt, követő feszítéseket, leszorításokat és dobásokat részesíti előnyben.
Ennek ellenére némely Hapkido stílusban, a Taekwondo-éhoz hasonlatos magas színvonalú rúgástechnikai repertoár is megtalálható.


A Hapkido szót Magyarra, leginkább a "Harmónia útjának" lehetne lefordítani.


A stílus alapító mestere Choi Yung Sul a második világháború előtt Takeda Sokakutól tanult Daito Ryu Aiki-Jujutsut. Majd Koreába hazatérve Yoo Kwon Sul néven tanította azt.
A tanitványai voltak Kang Moon-Jin, Kim Jung-Yoon, Kim Moo-Hong, Hwang-Kee, Suh In-Hyuk és Ji Han Jae.


Tanítványai közül a legkiemelkedőbb Ji Han Jae volt, aki az eredeti stílushoz hozzáadott rengeteg új technikát is, többek között jelentősen bővítette a rúgástechnikai repertoárt is.
Később a stílus nevét ő változtatta Hapkido-ra.


Choi Yung Sul nak nagyon sok tanítványa volt, akik mind hozzá tettek valamit az eredeti stílushoz és később létrehoztak saját önálló Hapkido Szervezetet. Ez az oka, hogy jelenleg nagyon sok Hapkido stílus és szövetség van szerte a világban.
Szerintem a különbség leginkább az, hogy a Hapkido mely technikáira helyezik a nagyobb hangsúlyt.


Az a Hapkido stílus, amelyet mi gyakorlunk viszonylag sok ütést és rúgást tartalmaz, ezért közel áll azokhoz, akik már Taekwondoznak. Viszont az esés, dobás és feszítés technikái miatt, nagyon jól kiegészíti a Taekwondot.
Tulajdon képen ez az oka, hogy Egyesületünkben elkezdtük gyakorolni a Hapkidot.

Az egyesületünk Hapkidoban, a Tradicionális Hapkido Szövetség tagja.

Dunaharaszti DH Mudo Sportegyesület, olimpiai WT Taekwondo, Tradicionális koreai Hapkido, harcművészet és önvédelem, Teljesítménytúrázás